FOLIE L1

La Villette - Paris (75)
FOLIE L1 CLE MILLET INTERNATIONAL FOLIE L1 CLE MILLET INTERNATIONAL

Client:

Mission: 
Full mission, site management
Costs: 
278 715 € HT
Area: 
35 m2
Date: 
2016
Team: 
Clé Millet (architecture and site management)

The Folie L1 of the Parc de la Villette designed by the architect Bernard Tschumi punctuates one of the two entry of its signal. It is an area of reception and information. After the complete rehabilitation of the current music room Trabendo (Folie R7), Clé Millet International reiterate with this operation with high visibility and communication.

The works include a complete rehabilitation of the original skeleton and skin construction, with the complex open-pit metal framing problems and enamelled sheet cassettes or new thermal insulation solutions to be integrated. A contemporary extension adds to this exercise the difficult harmonization of a graft intended to double the reception areas. With a new function and a symbol that is as innovative as it was unexpected, the vertical signal now houses a reversible heat pump in its base, ensuring in summer like in winter an energy efficient and environmentally air conditioning.